Popular Posts
-
bahan2: 15 biji kuning telur 4 biji putih telur 200g mentega 100g tepung gandum 4 camca besar susu pekat manis 225g gula aising 50g b...
-
tip : kek ini tidak menggunakan mentega dan telur dan ia semestinya rendah lemak. toppingnya mengantikan krim dengan susu yang kurang lemak....
-
WHAT IS SPICES; centuries ago the taste for spices kindled international trade and sparked voyages of discovery. Today spices are still pr...
-
dalam satu hidangan rendang daging seberat 50g mempunyai 126g yang terdiri daripada 12% karbohidrat, hampir 30% protein dan 59% peratus lema...
-
1.Kwashiorkor vs Marasmus Both marasmus and kwashiorkor are diseases that arise due to an inadequate diet and starvation. There are subtle...
-
tip: nasi jagung juga lebih sihat kerana menggunakan susu dan tidak menggunakan mentega atau minyak sapi. mengunakan rempah juga amat baik u...
-
ambil sebiji bola tenis dan cuba genggam kuat2.lakukan sebanyak 70kali dalam tempoh seminit.jika anda lakukan pada kadar yang sama selama 24...
-
bahan2: 300g span coklat 50g krim mentega 50g gula kastor 1 camca besar jem aprikot 1/2 cawan coklat urai kaedah menyediakan: 1) sp...
Sunday, June 5, 2016
Air tangan seorang IBU, RENDANG BERKUAH dimasak dengan menggunakan santan yang diperah daripada kelapa parut yang segar. Selain itu cili dan rempah yang diadun khas untuk mencipta aroma rendang yang sebenar dan penggunaan bahan tempatan yang mudah ditemui seperti daun kunyit,serai,halia,kunyit dan lengkuas yang mempunyai nilai perubatan traditional.
Untuk diet yang seimbang RENDANG BERKUAH sesuai dimakan bersama kentang putar yang juga diputar khas Dari kentang yang segar.
UNTUK TEMPAHAN SET RENDANG BERKUAH bersama KENTANG PUTAR (RM30),
Hubungi MISS JANE MARYAM 0162426786
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment