bahan2:
300g span coklat
50g krim mentega
50g gula kastor
1 camca besar jem aprikot
1/2 cawan coklat urai
kaedah menyediakan:
1) span coklat dimasukan kedalam blender.putrakan sehingga menjadi serbuk roti.
2) masukan coklat ke dalam bekas, campurkan krim mentega coklat, gula kastor dan gaul sehingga sebati
3) bulat-bulatkan adunan sebesar bola pinpong dan salutkan dengan jem serta coklat mengurai.
4)letakkan bebola coklat di atas kertas pengalas kek
4) aduanan ini boleh juga dibentuk bujur dan disalut dengan coklat cair.
5) hiaskan dengan krim bila coklat telah agak keras.
Popular Posts
-
bahan2: 15 biji kuning telur 4 biji putih telur 200g mentega 100g tepung gandum 4 camca besar susu pekat manis 225g gula aising 50g b...
-
tip : kek ini tidak menggunakan mentega dan telur dan ia semestinya rendah lemak. toppingnya mengantikan krim dengan susu yang kurang lemak....
-
WHAT IS SPICES; centuries ago the taste for spices kindled international trade and sparked voyages of discovery. Today spices are still pr...
-
dalam satu hidangan rendang daging seberat 50g mempunyai 126g yang terdiri daripada 12% karbohidrat, hampir 30% protein dan 59% peratus lema...
-
1.Kwashiorkor vs Marasmus Both marasmus and kwashiorkor are diseases that arise due to an inadequate diet and starvation. There are subtle...
-
tip: nasi jagung juga lebih sihat kerana menggunakan susu dan tidak menggunakan mentega atau minyak sapi. mengunakan rempah juga amat baik u...
-
ambil sebiji bola tenis dan cuba genggam kuat2.lakukan sebanyak 70kali dalam tempoh seminit.jika anda lakukan pada kadar yang sama selama 24...
-
bahan2: 300g span coklat 50g krim mentega 50g gula kastor 1 camca besar jem aprikot 1/2 cawan coklat urai kaedah menyediakan: 1) sp...
No comments:
Post a Comment