bahan2:
15-16 keping roti perancis disapu sedikit mentega
50g kismis
3/4 liter susu segar UHT dipanaskan sedikit
5biji telur
90g gula kastor (untuk kastar)
30g gula kastor untuk ditabur
secubit buah pala
kaedah menyediakan:
1) letakan kismis kedalam pembakar dan aturkan kepingan roti
2) gula (90g)dicampurkan dengan telur kedalam satu bekas dan tuangkan susu sambil diputar dengan pemutar telur.
3) tapiskan adunan kastard kedalam pembakar dan taburkan gula kastor dan serbuk buah pala
4) letakan bekas pembakar kedalam tin berisi air dan bakar puding dengan ketuhar bersuhu 170 darjah celcius selama 35-45 minit.
5) puding ini boleh dihidangkan secara panas atau didingin dalam peti sejuk.
Popular Posts
-
bahan2: 15 biji kuning telur 4 biji putih telur 200g mentega 100g tepung gandum 4 camca besar susu pekat manis 225g gula aising 50g b...
-
tip : kek ini tidak menggunakan mentega dan telur dan ia semestinya rendah lemak. toppingnya mengantikan krim dengan susu yang kurang lemak....
-
WHAT IS SPICES; centuries ago the taste for spices kindled international trade and sparked voyages of discovery. Today spices are still pr...
-
dalam satu hidangan rendang daging seberat 50g mempunyai 126g yang terdiri daripada 12% karbohidrat, hampir 30% protein dan 59% peratus lema...
-
1.Kwashiorkor vs Marasmus Both marasmus and kwashiorkor are diseases that arise due to an inadequate diet and starvation. There are subtle...
-
tip: nasi jagung juga lebih sihat kerana menggunakan susu dan tidak menggunakan mentega atau minyak sapi. mengunakan rempah juga amat baik u...
-
ambil sebiji bola tenis dan cuba genggam kuat2.lakukan sebanyak 70kali dalam tempoh seminit.jika anda lakukan pada kadar yang sama selama 24...
-
bahan2: 300g span coklat 50g krim mentega 50g gula kastor 1 camca besar jem aprikot 1/2 cawan coklat urai kaedah menyediakan: 1) sp...
No comments:
Post a Comment